Megoldásközpontú terápiás szemléleten alapuló, bábos állítás tanfolyam

A segítő módszerek remek kiegészítői az eszközök, mint például a bábok, melyek megjelenítik a kliensben kialakult helyzetet.

A de Shazer-féle megoldásközpontú szemléletet kombinálva a bábos állítással remek módszert kapunk, amely könnyen-egyszerűen eredményre juttatja a folyamatot.

Amikor

  • nincs csoport,
  • a kliens nem akar csoportban dolgozni,
  • kliensünknek nehéz megértenie, képeket alkotnia a helyzetről, ami a nehézségeit, problémáját okozza,
  • egyszerűen csak meg akarjuk jeleníteni a rendszert vagy a helyzetet,
  • coaching elemként akarjuk használni a megoldás felé vezető úton.

A csoportban a helyed, ha…

  • a segítő szakember vagy, aki szeretné bővíteni a módszerei tárházát,
  • szeretnéd kiegészíteni tudásodat és bepillantást kapnál a családállítás rendszerébe,
  • eddig „csak” a múlt feldolgozásával foglalkoztál és szeretnél a jövőre is koncentrálni
  • eddig „csak” a megoldásokra törekedtél /coaching/ és szeretnél a múltról egy átfogó képet kapni.

A módszer használatával a probléma részleteinek és múltbeli gyökereinek feltárása és oldása után az aktuálisan mutatott mintákra és megváltoztatásukra összpontosíthatunk.

A de Shazer-féle megoldásközpontú szemlélet két legfontosabb eleme: a „probléma, mint szabály” és a „kivételes viselkedés, mint megoldás”. A terapeuta feladata, hogy ezeket szem előtt tartva a családot/családterápia/, vagy munkaszervezetek szintjén (pl. szervezetállítás, menedzsment állítások, HR-t támogató állítások) az abban résztvevőket egy róluk szóló új történet együttes megalkotására bátorítsa, sajátos, az újra fogalmazást segítő kérdésekkel és nyelvezettel. Tehát a probléma részletei, a múltbeli gyökerek kutatása helyett az aktuálisan mutatott mintákra és megváltoztatásukra összpontosít.

A korábbi tanfolyam résztvevőinek véleménye:

Nagyon köszönöm az együtt töltött két napot. A tudás, amit adtál, nagyon inspiráló és különleges volt. A tanfolyam felépítése, levezetése nagyon átgondolt, kidolgozott, ami segítette, hogy a nagy anyag is átlátható, érthető legyen. Egész biztosan be tudom építeni a munkámba és nagyon hasznos lesz a saját önismeretemben is. Köszönöm, hogy itt lehettem, Vanda

Inspiráló számomra, hogy Móni pont akkor és annyira kegyetlenül őszinte , tárgyilagos, empatikus és gondoskodó, tisztán rálátó és ráláttató, mint amire és amennyire nekem kellett az adott helyzetekben, mind a tanulásban, mind az oldás. oldódás folyamataiban.
Szívesen tanulok tőle és a későbbiekben is tudom, hogy rá számíthatok, hogyha tovább akarok haladni a dolgaimban, mert nyíltan, hitelesen, ha kell “seggbe rúgósan” támogat a kitűzött célok elérésében. Rácz Nóra

Családállítás vezetőként jöttem el Móni két napos tanfolyamára, de ebben a két napban rengeteg új dolgot is tanultam Tőle. Nagyon gyakorlat központú volt. Köszönöm azt a sok példát, amit elmondott és megmutatott. Szeretetteljes határozottsága példaértékű volt, és igazán itt értettem meg, hogy mi is a megoldásközpontú coach technika. Nekem ez teljes volt, hálásan köszönöm!
Zsöbe

Terapeutaként jöttem tanulni. Maximális szakmai segítséget kaptam, sokkal többet, mint amire számítottam! Köszönöm ezt a két napot!
Györgyi

Nagyon tetszett ahogy fel volt építve a tanfolyam, hogy volt bőven idő mindent átbeszélni. Sok volt benne a gyakorlat, tanácsokkal, ami nagyon hasznos volt. Látszik, hogy sok tapasztalattal, rutinnal a háta mögött adta le nekünk az anyagot Móni. Köszönöm ezt a két napot!
Gabi


Részletek és részvételi díj

32 000.-Ft/ 2 nap-jegyzetekkel


Időtartam :

2 nap
9.-16.-ig

Hely:

1027.Budapest, Frankel Leó u.24. sz alatt található tréningtermünkben.


Lehetséges tanfolyami időpontok:


2020. február 27.-28./ csütörtök-péntek

2020. március 30.-31./ hétfő-kedd

2020. május 28.-29./ csütörtök-péntek


A jelentkezés során kérlek add meg, melyik tanfolyami időpontot választottad!