Bábos állítás, és megoldásközpontú terápiás szemléleten alapuló coaching tanfolyam

A segítő módszerek remek kiegészítői az eszközök, mint például a bábok, melyek megjelenítik a kliensben kialakult helyzetet.

A de Shazer-féle megoldásközpontú szemléletet kombinálva a bábos állítással remek módszert kapunk, amely könnyen-egyszerűen eredményre juttatja a folyamatot.

Amikor

 • nincs csoport,
 • a kliens nem akar csoportban dolgozni,
 • kliensünknek nehéz megértenie, képeket alkotnia a helyzetről, ami a nehézségeit, problémáját okozza,
 • egyszerűen csak meg akarjuk jeleníteni a rendszert, a helyzetet és szeretnénk rálátást kapni a család dinamikáról
 • coaching elemként akarjuk használni a megoldás felé vezető úton.

A csoportban a helyed, ha…

 • családállítás vezető vagy, de nem tanultál egyéni családállítást,
 • coach vagy, és szeretnél térben is megjeleníthető segítséget adni klienseidnek,
 • a segítő szakember vagy, aki szeretné bővíteni a módszerei tárházát,
 • szeretnéd kiegészíteni tudásodat és bepillantást kapnál a családállítás rendszerébe,
 • eddig „csak” a múlt feldolgozásával foglalkoztál és szeretnél a jövőre is koncentrálni
 • eddig „csak” a megoldásokra törekedtél /coaching/ és szeretnél a múltról egy átfogó képet kapni.

A módszer használatával egyrészt a család dinamika feltárása után az aktuálisan mutatott mintákra, másrészt a megváltoztatásukra összpontosíthatunk.

 1. Vizsgáljuk a múltat

A családállítás rendszerén, törvényein keresztül megtanítom az egyéni állítást bábokkal, így a végzett családállítás vezetők egyéni családállítást fognak tudni vezetni a bábok segítségével. Aki pedig, nem családállító, a családrendszer diszfunkcióit fogja látni, és láttatni a klienssel, és a saját eszköztárának módszereivel fogja tudni rendezni a feltáruló problémákat.

2. Csak a jövőbe tekintve, célorientáltan dolgozunk

Megtanítom a megoldásközpontú coaching módszerét a bábok segítségével. A de Shazer-féle megoldásközpontú szemlélet két legfontosabb eleme: a „probléma, mint szabály” és a „kivételes viselkedés, mint megoldás”. A terapeuta feladata, hogy ezeket szem előtt tartva a családot, vagy munkaszervezetek szintjén az abban résztvevőket egy róluk szóló új történet együttes megalkotására bátorítsa, sajátos, az újra fogalmazást segítő kérdésekkel és nyelvezettel. Tehát a probléma részletei, a múltbeli gyökerek kutatása helyett az aktuálisan mutatott mintákra és megváltoztatásukra összpontosít.

Figyelem!

Kihangsúlyozom, hogy, aki nem tanult családállítás vezetést, az nem válik családállítás vezetővé a tanfolyam két napja alatt!


Korábbi tanfolyam résztvevők visszajelzései:

Nagyon köszönöm az együtt töltött két napot. A tudás, amit adtál, nagyon inspiráló és különleges volt. A tanfolyam felépítése, levezetése nagyon átgondolt, kidolgozott, ami segítette, hogy a nagy anyag is átlátható, érthető legyen. Egész biztosan be tudom építeni a munkámba és nagyon hasznos lesz a saját önismeretemben is. Köszönöm, hogy itt lehettem, Vanda

Inspiráló számomra, hogy Móni pont akkor és annyira kegyetlenül őszinte , tárgyilagos, empatikus és gondoskodó, tisztán rálátó és ráláttató, mint amire és amennyire nekem kellett az adott helyzetekben, mind a tanulásban, mind az oldás. oldódás folyamataiban.
Szívesen tanulok tőle és a későbbiekben is tudom, hogy rá számíthatok, hogyha tovább akarok haladni a dolgaimban, mert nyíltan, hitelesen, ha kell „seggbe rúgósan” támogat a kitűzött célok elérésében. Rácz Nóra

Családállítás vezetőként jöttem el Móni két napos tanfolyamára, de ebben a két napban rengeteg új dolgot is tanultam Tőle. Nagyon gyakorlat központú volt. Köszönöm azt a sok példát, amit elmondott és megmutatott. Szeretetteljes határozottsága példaértékű volt, és igazán itt értettem meg, hogy mi is a megoldásközpontú coaching technika. Nekem ez teljes volt, hálásan köszönöm!
Zsöbe

Terapeutaként jöttem tanulni. Maximális szakmai segítséget kaptam, sokkal többet, mint amire számítottam! Köszönöm ezt a két napot!
Györgyi

Nagyon tetszett ahogy fel volt építve a tanfolyam, hogy volt bőven idő mindent átbeszélni. Sok volt benne a gyakorlat, tanácsokkal, ami nagyon hasznos volt. Látszik, hogy sok tapasztalattal, rutinnal a háta mögött adta le nekünk az anyagot Móni. Köszönöm ezt a két napot!
Gabi


Részletek és részvételi díj

54 000.-Ft/ 2 nap-jegyzetekkel


Időtartam :

2 nap
9 -17-ig

Hely:

1027.Budapest, Frankel Leó u. 24. alatt található tréningtermünkben.


Választható tanfolyami időpontok:

2024. április 11-12.

csütörtök-péntek

3 szabad hely

2024. május 23-24.

csütörtök-péntek

3 szabad hely


Iratkozz fel hírlevelemre, vagy az alábbi gombra kattintva kérj információt.