A tökéletes társ

Tudod, milyen mikor megéled a pillanatot?

Tudod, milyen mikor megkapsz mindent, mit vágytál?

Tudod, milyen mikor belép az életedbe az az ember, akit megtestesítettek a gondolataid?

 

Nem, nem arról beszélek, amikor van a fejedben egy kép a tökéletes férfiról/nőről, arról, akit a jövődhöz kapcsolódó terveidhez „rajzoltál” magadnak! Hanem arról, aki az életed tapasztalatai által, a magadon, magadban végzett önmunka során, a kiforrott, valós személyiségedhez kapcsolódó társ!

Mert mindannyian gondolunk magunkról valamit… Van a fejünkben egy séma, kik vagyunk, kivé szeretnénk válni és milyen életet akarunk élni és ehhez álmodunk magunknak társat is. Ám ezek leginkább nem a magunk valós vágyai… csak a hozott mintákhoz kapcsolódó énképünk kivetülései…

Csupa általunk vélt személyiség és testi tulajdonságokkal felruházott álomkép! Ezt keressük és közben csodálkozunk mikor találkozásaink során belebotlunk olyanokba, akikre ezek illenek és láss csodát, mégsem működik, mégsem kielégítő kapcsolatokba bonyolódunk!

Hányszor de hányszor hallgattam meg kliensektől, hogy

„Én már mennyit fejlődtem, mégsem találom a tökéletes férfit/nőt!”

Te tökéletes vagy?

Miért gondolod, hogy a férfinek/nőnek tökéletesnek kell lennie?

És egyáltalán! Mi a tökéletes??

Ismerd meg önmagad! Engedd meg magadnak, hogy elvonatkoztatva a magadról felállított ideától, beleengedd magad olyan megélésekbe, amelyeket akár teljesen elutasítottál eddig! Dolgozd ki, old magadban azokat a hitrendszereidet, melyek eddigi életedet kísérték!

Működött?

Boldog voltál általuk?

Nem?

Akkor miért gondolod, hogy ha nem változtatsz a magad hozzáállásán, a magad működésén, akkor ez változni fog?

Nem fog!!

Vedd észre, hogy ki kell lépned a megszokott, az ismert biztonság illúzióját keltő, langyos pocsolyádból és engedd magad olyan helyzetekbe, melyekben új tapasztalatok jönnek!

Ne az agyadból, hanem a szívedből élj! Ne azt keresd ezekben a helyzetekben, hogy milyen félelmeidet igazolhatja vissza, hanem azt, hogy miért félsz!

Éld meg, éld át és ismerd meg általuk azokat a személyiségeidet, amelyeket eddig nem engedtél meg magadnak, mert ott volt benned a félelem, hogy neked ezt nem lehet, mert nem támasztja alá az önmagadról alkotott képet!

Mondok egy példát, az erős nő image!

Amíg nem érted meg mit jelent az erő valójában, addig a párhuzamba állítod a keménységgel, a dölyffel, az érzelmi érintetlenséggel! Azt hoztad magaddal, hogy nem lehetsz gyenge! Mert nem tudod, nem érted és nincs rá mintád, hogy a lágyság nem gyengeség!

A bambusznád a viharban nem törik el, mint a szilárdan álló fa, hanem meghajlik, majd visszaáll és mégis marad önmaga!

Hogy az igazi erő az elfogadásban és a szeretetben van!

 

Amikor ezt megérted, megéled, na akkor tudsz a másik mellérendelődni valóban társként és akkor vagy készen arra, hogy megérkezzen a neked, hozzád tökéletes társ!