Férfias nő-puhapöcs férfi

Ma beleszaladtam egy riportba, melyben Dr. Csernus Imre és Lilu beszélgetett. Meghallgattam, elolvastam a hozzászólásokat és billentyűzetet ragadtam, mert azt láttam a kommentekből, hogy még mindig az előítéletek, a meg nem értések és a hárítások vannak túlnyomó többségben!

Beszélünk az erős, férfias nőkről, az elnőiesedett, puhapöcs férfiakról, de a mögöttes mélységet, az összefüggéseket nem értjük és a fogalmakat nem tudjuk definiálni.

Én értem a patriarchális világ évezredes női alárendeltségének nyomasztó és frusztráló hatásait, épp ezért megértem a feminizmus végletességeit is. Azt gondolom szükségszerű volt, hogy a nők a múltból jövő fájdalmaikat átvezessék a másik végletbe és megtapasztalják az uralom ízét is.

Az elmúlt évtizedek erős női, ha tetszik, ha nem, elférfiasodtak!

Gyönyörűen kiheréltük a férfiakat /tudom, mert én is megtettem../ , akik így szintén átbillentek egy ellentétes viselkedési struktúrába. Ne felejtsük el, a férfiakra is hat a múlt generációs hozadéka, csak nekik a nőkkel szembeni bűntudat a meghatározó a kollektív tudattalanban.

Ráfért mind két nemre ez a tapasztalás!

De talán itt az ideje, hogy levonjuk belőle a konzekvenciákat!

Férfi és Nő egyenrangú és egyen értékű, de nem egyforma! Én, személy szerint, nem is szeretnék egy olyan világban élni, ahol egyformák vagyunk mi nők és a férfiak!

A valódi női minőség nem attól lesz erős, hogy kemény és elveszti befogadó, szeretetteljes és gondoskodó részét.

Nem attól lesz erős, hogy férfiként viselkedik és gondolkodik!

A határozottság erény, de kell, hogy párosuljon hozzá az érzékenység is!

Megtartani az énhatárokat, úgy, hogy közben NŐ tudj maradni!

A férfi sem attól lesz erős, még ha a múltban ez is volt az üzenete az erőnek, hogy agresszív, erősködő, kemény és érzelemmentes, hanem attól, hogy ő is megtanulja és megengedi magának az érzéseket, ne adj isten az érzelmeket és kommunikálja is azokat.

Gondold végig!

Mi is igazán az erő és mihez kell igazán erő?

Az érzelmek le és eltagadásához vagy ahhoz, hogy mindezt megengedd magadnak és merj sebezhetővé válni?

Két önmagát nem föladó, önálló személyiség szövetsége teremti meg a közös egységet! Mikor megszűnik az alá, fölérendeltség, akkor van valódi TÁRSKAPCSOLAT! De ehhez az is elengedhetetlen, hogy a Nő merjen Nő lenni, a Férfi pedig merjen önmagához kapcsolódó FÉRFI lenni!