„Ha feladod az álmaid, belehalsz!”

„Ha feladod az álmaid, belehalsz!”

Így van! Persze nem rögtön, ez a szép ebben! Lassan, szisztematikusan évről, évre gyilkol. Alattomosan, belülről emészt fel…

Emlékszel még, mi volt az álmod mikor gyerek voltál? Nézd végig az életed, mit valósítottál meg belőle? Nem csak a hivatásra gondolok. Gyerekként megfogalmazódik benned egy kép, milyen életre vágysz magadnak!  Mit fogsz dolgozni, ha „nagy” leszel…..
Milyen lesz vagy nem lesz az esküvőd / mondjuk nekem ez nem volt benne /….. Hány gyereked lesz vagy sem… Milyen házban, milyen férfival, milyen számodra kielégítő kapcsolatban, házasságban fogsz élni….

Fejben rajzolsz egy életet magadnak! Haladsz, megvalósítasz …. Ha minden rendben megy, akkor ezt szép lassan el is éred. Az általad elképzelt, időben is behatárolt, kép elkészül és éled!

EZ AZ ADOTT IDŐBEN MEGÉLHETŐ BOLDOGSÁG!

Csakhogy az ember az idő folyamán változik. Tanul a helyzetekből, új embereket ismer meg, nő a tapasztalata. 5-10-20 év alatt elképesztő mennyiségű, kívülről jövő információt, ezekhez kapcsolódó érzetet integrál magába! És ilyenkor jön a bibi! Elérted, amit megterveztél, de nincs további terv és közben változtál és már nem az az ember vagy, aki régen voltál!

Ha nem úgy alakul, ahogy eltervezted?

Ahogy jönnek a kudarcok, márpedig jönnek, mert nem a megálmodott dolgok teljesülnek, akkor jön a fásultság, a kiábrándultság, a halmozott kudarcélmények frusztráltsága!
Életünk derekán, ha számvetést készítünk az eddigiekről, szembe nézünk mindennel, amit elértünk és mindennel, amit nem, akkor kapunk tiszta képet! Tudod azt szokták mondani, hogy az öregszik meg, az lesz életunt, akinek már nincsenek céljai, megvalósítandó vágyai!
Nem mondom, hogy könnyű a váltás! Nem mondom, hogy könnyű új célokat kitűzni a múlt kudarcai után!

  • Tudod, hogy mi tart vissza az újtól?
  • Tudod, hogy mi tart vissza attól, hogy egyáltalán új célokat akarj kitűzni?
  • Tudod, hogy mi tart vissza a cselekvéstől?

A FÉLELEM!

Tudod, mi a különbség a sikeres, mozdulni tudó és akaró ember és a fásultságban, élete komfort zónájában maradók közt? Az, hogy, aki mozdul az sokkal jobban fél attól az élettől, amit eddig élt, mint attól , milyen lehetne, ha cselekszik! Nincsenek vágyaid? Nézd meg, mik a félelmeid!

Mindegy, milyen új jövőt rajzolsz magadnak! Spiri vagy nem spiri. Tortasütésben, senior plus size modellkedésben vagy túrázásban találod meg jövőd új kiteljesedését! Csak az a lényeg, hogy változtass!

Élj úgy, hogy halálos ágyadon ne bánd meg, amit nem tettél meg!